GYMNÁZIUM LOVOSICE

Rozumná volba 
střední školy 

Logo školy

GYMLOVO Newsletter

2016/2017 číslo 1 


Navštivte nás

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ V ÚTERÝ 6.12.

Zveme vás na letos úvodní Den otevřených dveří, který se v budově gymnázia (Sady pionýrů 600, Lovosice) uskuteční již v úterý 6. prosince 2016 od 16 hodin. Info na www.gymlovo.cz.


Přípravné kurzy

GYMLOVO 4U 2016 - SOUTĚŽ PRO ZŠ

Právě zahájil další ročník naší vědomostně, dovednostně, zážitkově, sportovně, kulturní soutěže GYMLOVO 4U, která je určena školákům 7. až 9. tříd základních škol na Litoměřicku. Veškeré info a vstupní jednoduchý test najdete na www.gymlovo.cz!

GYMLOVO 4U

Prevence

PREVENCE SPRÁVNÉHO DRŽENÍ TĚLA

Nejmladší žáci z Primy a Sekundy se zúčastnili bezplatného ortopedického screeningového vyšetření, které bylo zaměřeno na pohybový aparát, s odhalením případných poruch držení těla, skoliózy páteře či tzv. „plochonoží“ u školních dětí. Jedná o tzv. Spirální stabilizací, kterou laická veřejnost zná jako Smíškovu metodu.


UŽFG AV Liběchov

EXKURZE DO ÚSTAVU  GENETIKY

Žáci biologického semináře se zúčastnili oblíbené exkurze do Ústavu živočišné fyziologie a genetiky Akademie věd ČR v Liběchově nedaleko Mělníka. Asi nejvíce zaujala laboratoř Biologie nádorů, kde byli studenti informováni o studiu imunologických mechanizmů působících při progresi a spontánní regresi nádorů a na vlastní oči viděli prasečí plíce s metastázemi.

Liběchov laoboratoř

Transplantace

 TRANSPLANTACE KOSTNÍ DŘENĚ

V návaznosti na učivo biologie absolvovaly některé naše třídy zajímavou i poučnou přednášku na aktuální téma dárcovství kostní dřeně. Přednášející mladé gymnazisty seznámila nejen s historií uvedené nadace a národního registru dárců ale především s různými způsoby a průběhem transplantace.


Noční výstup

TRADIČNÍ NOČNÍ VÝSTUP NA LOVOŠ

V polovině listopadu se uskutečnila naše tradiční a oblíbená akce pro veřejnost „Noční výstup na“  Lovoš, kterou se každoročně lovosické gymnázium symbolicky hlásí k oslavě listopadového Dne boje za svobodu a demokracii. Letos se uskutečnil v pořadí již osmnáctý ročník.

Výstup na Lovoš

Parkování

MÁME MISTRYNI PŘESNÉHO PARKOVÁNÍ

Na zasloužené ocenění dosáhla maturantka Tereza Hellerová, která převzala z rukou zástupců BESIPu, krajského úřadu a ředitelství Policie ČR titul "Mistryně přesného parkování". Vyhrála motoristickou řidičskou soutěž pro středoškoláky, a to v rámci programu Safety Road - prevence pro mladé řidiče.

Parkování

Klub

NUDA V BRNĚ PŘI MUNICIPALITĚ NEBYLA

V listopadu se v Brně za účasti našich studentů konal celorepublikový projekt MUNICIPALITA pod záštitou sdružení Mladých občanů. Program byl pestrý, účastníci se setkali se spoustou významných osobností (urbanisté, architekti, investigativní novináři či politici) a zkusili si i simulované zasedání zastupitelstva.

MUNICIPALITA

Trika

NOVÁ EDICE ŠKOLNÍCH TRIK GYMLOVO

Aktuálně nabízíme novou kolekci školních trik GYMLOVO, a to v pánském i dámském střihu. Materiál je funkční, barva svítivě zeleno-žlutá, cena za kus činí 250,- Kč. Náhled je na webu a sociálním profilu školy, objednávky prosím případně směřujte na mail: gymlovo@gymlovo.cz.

Trika

Hřiště

REKONSTRUKCE HŘIŠTĚ VE FINÁLE

Značně pokročily stavební úpravy a práce v rámci rekonstrukce otevřeného multifunkčního sportovního hřiště, které je součástí dvora gymnázia, a které realizuje město Lovosice. Nedávno byla nanesena finální povrchová vrstva hrací plochy, nechybí ani lezecká stěna či altán "přírodní" učebny. Těšíme se na jaro.

Hřiště

Gympl roku

OCENĚNÍ V ANKETĚ GYMPL ROKU

V tradiční anketě obliby škol studenty a absolventy s názvem Gympl roku (www.gymplroku.cz) získalo naše gymnázium pro rok 2016 v rámci Ústeckého kraje stříbrnou příčku. Ředitel školy převzal diplom a drobné dárky z rukou zástupců pořadatele a generálního partnera ankety. 



J.Novosad

VÝSTAVA MALÍŘE JIŘÍHO NOVOSADA

Zajímavá výstava s názvem Kresby a obrazy lovosického rodáka akademického malíře Jiřího Novosada (1949 - 2006) se uskutečnila ve Pfannschmidtově vile v Lovosicích. Malíř je historicky absolventem naší školy, maturoval v roce 1967. Svou tvorbou a působením byl spjat po celý svůj život právě s oblastí Lovosicka.


Pohádka

ABSOLVENTKA ŠKOLY V POHÁDCE

Absolventka školy (maturovala v roce 2015) Lucie Černá se jako talentovaná mladá herečka pro letošek objeví (vedle herce Lukáše Vaculíka) v tradičně nové štědrovečerní pohádce v hlavním vysílacím čase na obrazovkách České televize přímo 24. prosince. Pohádka nese název Pravý rytíř.


Muzikál

NA MUZIKÁL ZA CLYDEM DO KARLÍNA

Osobně podpořila skupina studentů, kantorů i dalších zaměstnanců školy talentovaného Kvartána Josefa Feča v pražském Hudebním divadle Karlín. Pepa zde aktuálně ztělesňuje postavu malého Clydea v muzikálu Bonnie a Clyde. V představení se objevuje po boku Martina Písaříka, Jitky Schneiderové či Bohouše Josefa.

J. Feco

odkaz na web školy       odkaz na facebook školy       e-mail školy
www.gymlovo.cz facebook gymlovo gymlovo@gymlovo.cz